De juiste printer voor op kantoor

Zakelijke printer

Als je een bedrijf hebt is het van het grootste belang dat je een goede printer hebt. Een zakelijke printer is in veel gevallen een praktische uitgave maar je moet goed weten aan welke eisen de printer moet voldoen. We hebben een paar punten voor je op een rij gezet die je in de gaten houdt wanneer je een printer voor je kantoor kiest bij www.jws.nl.

Kleur of zwart wit printen


Bij de aanschaf van een printer is het goed om vooraf te kijken wat voor prints je ermee zult gaan maken. Je kan namelijk kiezen voor kleur of zwart wit. Een printer die kleur kan printen is praktisch wanneer je bijvoorbeeld een full colour print gaat maken. Gaat het echter om een zwart wit document zoals een factuur, offerte of brief dan kan je beter voor een standaard zwart wit printer gaan. Dit scheelt een stuk in de kosten van inkt en daarnaast is de printer een stuk goedkoper in het onderhoud.

Weet waar je vanaf print


Een print kan vanaf meerdere locaties komen. Zo kan je een print maken vanaf de laptop of desktop pc maar je kan ook kiezen voor een print vanaf een mobiele telefoon of een tablet. In dat laatste geval kies je voor een printer die met wifi print. Een dergelijk toestel zal werken op apparatuur die in de cloud is aangesloten op de printer.

Gecompliceerd of basic


Bij het maken van een print valt er in grote lijnen een onderscheid te maken tussen een gecompliceerde print die grafisch van hoogstaand niveau is en een eenvoudige print die bijvoorbeeld een brief omvat. In principe is een printer onder veel omstandigheden in staat om een grafisch gecompliceerde print te maken maar de verwerkingstijd kan behoorlijk snel oplopen. Omdat tijd geld is, is het in dat laatste geval dan ook praktischer om een gespecialiseerde printer te kopen.