De voordelen van nieuwe pallets bestellen van hout

In de wereld van de logistiek kun je gewoonweg niet zonder stevige, betrouwbare pallets. Vroeger waren deze altijd van hout, maar tegenwoordig zijn er ook modellen te koop die van kunststof gemaakt zijn. Toch geniet hout bij velen nog de voorkeur. Dit materiaal heeft namelijk veel voordelen. Er zijn tweedehands pallets te koop, maar je kunt ook nieuwe pallets bestellen. Wat zijn de voordelen van houten pallets, oud of nieuw?

Waarom kiezen voor houten pallets?

Wil je oude of nieuwe pallets bestellen? Dan heb je de keus uit kunststof en houten pallets. Houten pallets hebben veel voordelen. Ten eerste zijn ze vele malen goedkoper dan de kunststof modellen. Ten tweede zijn pallets van hout gemakkelijk te herstellen en eenvoudig te recyclen. De pallet kan als tweedehands verkocht worden, maar het hout is ook bruikbaar voor andere toepassingen. Houten pallets hebben een grote draagkracht – 1.500 tot soms wel 2.000 kg – ze zijn makkelijk te stapelen en ze zijn eenvoudig te verplaatsen met een heftruck. Dit laatste geldt vooral voor blokpallets. Deze zijn namelijk van vier kanten op te pakken, waardoor je pallets zonder zorgen iedere richting op kunt plaatsen.

Oude of nieuwe pallets bestellen?

Het grootste voordeel van gebruikte houten pallets is dat ze goedkoper zijn. Toch kan het gunstiger zijn om nieuwe pallets te kopen. Een grote plus van een nieuwe aankoop is dat er geen gebruikssporen zijn. Je bent er dan ook zeker van dat de pallets nog steeds een grote belasting aankunnen en dat ze lang meegaan. Een ander voordeel is dat je gemakkelijk vindt wat je zoekt, qua formaat, model en maximale draagkracht, en je altijd veel pallets in één keer kunt inslaan. Normaal gesproken wordt tweedehands producten kopen als de duurzaamste optie gezien, maar ook nieuwe houten pallets zijn vrij duurzaam. Europallets worden op een milieuvriendelijke wijze vervaardigd en het hout is afkomstig uit duurzaam bebouwde bossen. Bovendien kun je je houten pallets na gebruik weer inleveren, waardoor ze alsnog tweedehands, en soms daarna zelfs als derde- en vierde hands, worden verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *