Een firewall is een onmisbare component binnen uw netwerk

Firewall

Het netwerk binnen uw bedrijf bestaat uit verschillende componenten. De firewall zou een van deze componenten moeten zijn, om de kans op de diefstal van data te minimaliseren. Met de invoering van de AVG wet is het voor bedrijven steeds belangrijker geworden om op een verantwoorde wijze met persoonsgegevens om te gaan. Wanneer dit niet op de juiste wijze gebeurt, kan een bedrijf een hoge boete van de Autoriteit Persoonsgegevens krijgen. In dit artikel vertellen we u meer over het nut en de werking van een firewall binnen het netwerk van uw organisatie.

Tip: houd er rekening mee dat de firewall die standaard in een besturingssysteem voor computers geïnstalleerd wordt, niet veilig genoeg is om schade aan uw netwerk te voorkomen.

Veilig

Werking en nut van een firewall

Een firewall zorgt voor de bescherming van uw computers en servers tegen virussen, malware en soortgelijke schadelijke software. Er zijn verschillende bedrijven die virusscanners aanbieden, waar standaard een goede firewall aan toegevoegd wordt. Denk aan bedrijven als Norton en Kaspersky. Door iedere computer binnen uw bedrijfsnetwerk van zo’n firewall te voorzien, wordt de kans op schade al sterk verminderd.

Er bestaat echter nog steeds een kans, dat uw netwerk geïnfecteerd wordt. Denk aan een computer van buitenaf, zoals een laptop die mensen normaliter alleen thuis gebruiken. Om ook deze kans op schade te minimaliseren, is het verstandig om een UTM firewall in te zetten. Dit type firewall is breder inzetbaar en beschermt uw netwerk.

Netwerk

Hulp bij het gebruik van een firewall in uw organisatie

Het is sterk aan te raden om een professionele organisatie in te schakelen voor het laten installeren van een firewall. Zo’n onafhankelijke partij kan een beeld schetsen van de mogelijke gevaren voor uw huidige netwerkstructuur. Op basis van deze gevaren kan vervolgens naar een passende beveiliging gekeken worden. Een firewall is een onderdeel van deze beveiliging om kwaadwillende personen buiten uw netwerk te houden.