Gebruik maken van de Flatex trader?

Beleggen

Heb jij een interesse in beleggen? In dit geval is het geen slecht idee om gebruik te maken van de Flatex trader. Flatex is een van de nieuwste brokers/traders die in Nederland beschikbaar zijn. In ons buurland Duitsland, is de Flatex trader al een langere tijd zeer populair. Het grootste voordeel van deze trader is waarschijnlijk het feit dat je geen transactiekosten hoeft te betalen wanneer je ergens in belegt. Op deze manier is het mogelijk om een hoger rendement te behalen.  Met de Flatex trader kun je geen volledige analyses inzien, maar het platform is wel zeer gebruiksvriendelijk.  De software geeft je altijd een duidelijk overzicht van jouw resultaten. Bovendien heeft Flatex ook een mobiele trader waarmee het mogelijk wordt om zelfs onderweg te traden. Dit is ideaal als je veel aan het reizen bent.

Wees er wel van bewust dat Flatex een rente rekent als je bij hen in het rood staat. Deze rente is momenteel net iets minder dan 8%. Ook wordt er een opslag gerekend als er in vreemde valuta’s gehandeld wordt. Deze opslag is bij de Flatex trader echter wel vrij laag in vergelijking met andere traders. Flatex is een relatief voordelig platform dat ook geen geld vraagt voor zaken zoals het uitbetalen van dividend. Flatex is een Duits bedrijf en in Duitsland is het toegestaan om commissies te ontvangen. Het bedrijf verdient dan ook vooral door middel van deze commissies. Deze ontvangt de partij van de partijen waarbij de beleggingen worden gedaan. Juist omdat er geen transactiekosten zijn is het zo voordelig om de Flatex trader te gebruiken. Om gratis beleggen aan te kunnen bieden maakt het bedrijf gebruik van het platform Tradegate.

Is Flatex trader een aanrader?

Of Flatex trader ook voor jou aan te raden is, is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Zo is het voor veel mensen een groot nadeel dat het platform geen uitgebreide analyses aanbiedt. Daarnaast worden er ook geen Nederlandstalige educaties aangeboden. Toch heeft Flatex trader zeker zijn voordelen en is het geen slecht idee om eens een poging te wagen. Wellicht wordt dit ook jouw favoriete nieuwe trader.