Haal het meeste uit je team via een teamtraining

Werken in een team is vaak best lastig, omdat je vaak in teams terecht komt waar je met mensen moet samenwerken die je niet kent. Het is vervolgens zaak om snel een goede werk balans te vinden om het maximale uit het team te halen. Maar als je elkaar niet kent, dan ken je elkaars sterke en zwakke punten ook niet. Daar komt bij dat je in een onbekende situatie wellicht liever op de achtergrond blijft, terwijl anderen juist teveel meteen op voorgrond willen treden. Hierdoor ontstaan er vanaf het begin snel scheve verhoudingen die later lastig zijn te herstellen. Het is daarom juist ontzetten belangrijk om de neuzen meteen dezelfde kant op te zetten. Dit kun je doen via een teamtraining. Een teamtraining is eigenlijk niets anders dan een training die je leert om optimaal te functioneren met een team. Dus het is niet een individuele vaardigheid, maar echt een set vaardigheden die ieder teamlid leert om het hele team beter te laten functioneren. Dit is van groot belang om samen te doen, omdat je anders geen stap vooruit komt. Als jij immers als enige in het team een teamtraining volgt en vervolgens weer terugkeert naar je team om je vaardigheden de praktijk te brengen, dan stuit je alleen maar op onbegrip en onwil. Jouw kennis en ervaring strookt dan immers niet met die van de anderen. Tevens heb je jouw vaardigheden ook niet afgestemd om die van de anderen. Maar als je met z’n allen een zelfde teamtraining volgt, dan kun je die kennis en vaardigheden tijdens de training al direct met z’n allen in de praktijk brengen. Je kunt de vaardigheden dan ook mooi op elkaar afstemmen. Mocht er tijdens een teamoverleg iets niet goed gaan, dan kun je verwijzen naar een punt van de training en iedereen zal dan weten waar je het over hebt. Kort gezegd zorgt een teamtraining meteen voor een gedeelde ervaring tussen alle teamleden en dat betekent dat de training zelf al een soort van teambuilding oefening is. Maar het is dan uiteraard wel van belang dat de training plaatsvindt in een positieve omgeving waar ook echt ruimte is om te groeien. Wat dat betreft is het dan ook goed om een training te volgen bij Abundant Life. Hier kun je namelijk in een stimulerende en positieve omgeving een teamtraining volgen. 

Ontdek alles over de teamtraining via abundantlife.nl

Als je meer wilt weten over de teamtraining van Abundant Life, dan kun je alvast een kijkje nemen op de website van abundantlife.nl. Hier zie je ook meteen wat voor soort teamtrainingen je zoal kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Disc training: elkaar beter leren kennen
  • Belbin training: beter leren samenwerken
  • Zes denkhoeden training: leren vruchtbaar te brainstormen en te komen tot betere besluitvorming
  • Disc Sales training: verbeter je verkoopstrategie en klantvriendelijkheid

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de trainingen of over de manier van aanpak bij Abundant Life, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. Je vindt de contactgegevens terug op de website van abundantlife.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *