Resultaat met 2k spuitgieten

2k spuitgieten

Het standaard spuitgieten zal altijd maar met één soort materiaal worden gedaan. Wanneer je twee componenten wilt samenvoegen in een matrijs, dan moet je denken aan 2k spuitgieten. Zo is het mogelijk om het product te maken en hier ook meteen kleur aan te geven. Dit zal resulteren in een snellere productie en minder nabewerking. Ook het combineren van harde en zacht kunststof is mogelijk om dit in een matrijs te spuiten. 

2k spuitgieten

Metaal met kunststof bewerken?

Als je kunststof met metaal wilt samenvoegen tot één product, dan zal dit middels overmolding gebeuren. Overmolding zorgt ervoor dat metaal en kunststof in één matrijs wordt gespoten. De matrijs koelt vervolgens af en het product krijgt zijn vorm. 

Kunststof met metaal samenvoegen tot één product is niet alleen sneller in de productie, maar het product wordt hierdoor ook sterker. Met 2k spuitgieten zal de werkwijze in feite hetzelfde blijven als bij standaard spuitgieten. Hierbij is er ook geen nabewerking nodig als het product uit de matrijs komt. Het voordeel hiervan is dat de productie in grote getallen snel en efficiënt zal gebeuren. 

2k spuitgieten wordt net zoals gewoon kunststof spuitgieten vol automatisch gedaan. Diverse machines staan gereed om het product te vervaardigen. Dit houdt in dat jouw product continu geproduceerd kan worden. Vraag bij een bedrijf altijd naar de mogelijkheden en voordelen van 2k spuitgieten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *