Rijbewijs d, het bus rijbewijs

Code 95

Al sinds dat ik klein was wilde ik graag buschauffeur worden. Nu wil ik dat nog steeds dus de eerste stap is het behalen van mijn rijbewijs d, oftewel het bus rijbewijs. Ik koos voor Verkeersschool Wesseldijk. Hier haalde ik namelijk ook al mijn auto- en motorrijbewijs. Ik wist dus wel dat het een goede grote en gerenommeerde rijschool was. Ze hebben een breed aanbod van verschillende rijopleidingen maar bieden ook logistieke opleidingen en cursussen voor nascholing voor code 95.

Rijbewijs d

Rijbewijs D beroepsmatig of niet beroepsmatig halen

Bij het behalen van je rijbewijs d is het belangrijkste of je beroepsmatig of niet beroepsmatig wilt gaan rijden. Wanneer je als particulier je rijbewijs d haalt en hobbymatig met een bus wilt rijden dan moet je minimaal 24 jaar oud zijn. Als je als beroepschauffeur aan de slag wilt dan is de minimale leeftijd 21 jaar. In dat geval moet je ook je code 95 erbij halen. Aan beroepschauffeurs worden extra hoge eisen gesteld omdat ze veel op de weg zitten. Er gebeuren namelijk steeds meer ongelukken waar een bus of vrachtwagen bij betrokken is. Bovendien zijn de gevolgen veel groter wanneer er een dergelijk groot en zwaar voertuig bij betrokken is zoals een bus of een vrachtwagen.

Buschauffeur

Nascholing voor verlengen code 95

Naast de aanvullende eisen die worden gesteld aan beroepschauffeurs in de vorm van een extra theorie-examen en praktijkexamen, is ook nascholing verplicht voor beroepschauffeurs. Het code 95 certificaat is 5 jaar geldig en om deze te verlengen moet je 35 uur nascholing volgen. Zo wordt de kennis en ervaring van beroepschauffeurs steeds weer opgefrist en blijven ze bovendien op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en rijtechnieken.Bovendien geeft het de mogelijkheid om verder te bekwamen in hun vakgebied. Ook deze nascholingscursussen kun je volgen bij Verkeersschool Wesseldijk.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*