Wat weet jij over vacatures in de elektrotechniek?

vacatures in de elektrotechniek

Als je er niet werkzaam in bent, weet je waarschijnlijk niet zoveel over vacatures in de elektrotechniek. Of je kent een aantal functies, maar het werkveld is waarschijnlijk breder dan je in eerste instantie denkt.

Veel vacatures in de elektrotechniek

Zowel op mbo als op hbo niveau zijn er vacatures in de elektrotechniek. Als je een mbo 3 of mbo 4 opleiding afgerond hebt, ben je vaak een uitvoerder. Je werkt met je handen, weet alles over elektrotechnische installaties en werkt zowel preventief (door goed onderhoud) als reactief (bij storingen). Je komt over de vloer bij klanten als er problemen zijn, maar ook voor regulier onderhoud. De ene keer ben je bij een particuliere klant in huis en de volgende keer ben je werkzaam in een kantoorpand. Je werkt vaak alleen als monteur en zit met regelmaat in de auto. Jouw klanten bevinden zich in verschillende gemeenten.

Werken in de sales

Met een elektrotechnische achtergrond kun je ook in de sales werken. Want de installaties die geproduceerd worden, moeten verkocht worden aan andere bedrijven. Het is belangrijk dat je alles weet van het product dat je verkoopt. Vandaar dat een achtergrond in de elektrotechniek essentieel is. Als sales engineer ben je veel onderweg. Je houdt je klanten tevreden en probeert nieuwe klanten te werven.

Een leidinggevende functie

Behalve werken als uitvoerder, kun je ook een leidinggevende functie hebben. Vaak stuur je dan een team van meerdere collega’s aan. Je overziet de processen, stuurt bij waar nodig en je helpt je collega’s wanneer ze tegen problemen aanlopen. Zodra processen voor verbetering vatbaar zijn, pas jij ze aan. Je schrijft nieuwe protocollen en instructies en traint je collega’s in het gebruik daarvan. Je bent communicatief sterk, daadkrachtig en analytisch.

Welke producten horen bij de elektrotechniek?

Denk aan slagbomen die op en neer gaan, slimme verlichting, bewakingssystemen en automatische deuren. Dit zijn technische installaties die met behulp van elektriciteit hun werk goed doen.

Werken in de elektrotechniek?

Er werken zowel mannen als vrouwen in de elektrotechniek. Het werkveld is erg breed. Je kunt denken aan civiele techniek (wegen, spoorlijnen, bruggen), de autotechniek (moderne auto’s zitten vol met elektrische snufjes) en de installatietechniek. De verwarmingsmonteur de jaarlijks onderhoud uitvoert is hier een voorbeeld van.

Opleider

Natuurlijk is er ook goed onderwijs nodig. Wanneer je het leuk vindt om je kennis over te dragen aan anderen, is een functie als docent wellicht wat voor jou.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*