Wat zijn bitcoin futures en wat kun je ermee?

bitcoin en meer

Jij bent langzaam aan kennis aan het maken met de wereld van bitcoins? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen realiseren hoeveel er te halen valt in de wereld van crypto financiën. Sterker nog: mensen zijn er miljonair van geworden. 

Maar welke manieren zijn er eigenlijk om van bitcoins en andere cryptovaluta rijk te worden? Hoe kun je het beste investeren en wat moet je weten? Lees het hier via de Bestebank.org

diverse bitcoin munten

Bitcoin en bitcoin futures

Bitcoin is de munteenheid waar digitaal het meeste in gehandeld wordt. Er zijn echter ook andere cryptomunten zoals neo en ripple. Welke munt je kiest, bepaalt op welke markt je kunt handelen en met wie. Elke valuta heeft een eigen systeem en eigen exchange, zoals men dat noemt. Dat is in principe de beurs waar je de valuta kunt verhandelen.

Een steeds populairdere manier van handelen is die in bitcoin futures. Dit gaat in principe over het verhandelen van prijsafspraken. Je moet het zo zien: jij maakt een afspraak vooraf over de waarde van je bitcoins in een bepaalde periode in de toekomst. Tegen die tijd zul je jouw bitcoins verhandelen voor die vooraf vastgestelde prijs. Beide partijen stemmen ermee in en het wordt vastgelegd. Dit draagt dus een bepaald risico mee maar kan daardoor ook een heleboel opleveren. Als je bitcoins tegen die tijd meer waard zijn, dan verlies je. Maar zijn de bitcoins dan juist veel minder waard, dan maak je winst die je anders niet had kunnen maken.