Zelf een franchise beginnen

Wil je een franchise beginnen maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dan is het zeker wijsheid van tevoren eens goed rond te kijken wat er allemaal mogelijk is. Je kunt op tal van werkgebieden aan de slag als franchisenemer maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

Administratie ruim bekeken

Als je werkt in de administratieve branche is het ook mogelijk om als franchisenemer aan de slag te gaan. Dit betekent dat je als administratiekantoor onder een coöperatie kunt gaan werken maar het gebied is nog ruimer. Bij coöperatie Kubus kun je ook lid worden als je op aanverwante vakgebieden werkt waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan belastingadvieskantoren, accountants of adviesbureaus voor allerlei financiële aangelegenheden.

Wat gebeurt er als je lid wordt?

Lid worden van de coöperatie en werken als franchisenemer betekent dat je onder de naam mag werken die zij voeren. Je blijft je eigen baas en dus ook eigenaar van je eigen onderneming maar je mag wel gebruik maken van de merknaam en de reclame die erbij gemaakt wordt zodat dit ook meer klanten kan aantrekken. Een goede naamsbekendheid zorgt immers ook voor meer en nieuwe klanten.

Meer voordelen

Daarnaast geeft het franchise gebeuren nog meer voordelen. Omdat de andere leden in dezelfde branche en op hetzelfde niveau werken kun je ook gebruik maken van hun ervaring en kennis. Deze kennis kan gedeeld worden via de kennisbank waar je toegang tot krijgt maar ook op het forum kun je overleg plegen over bepaalde kwesties. Daarnaast regelt de coöperatie bepaalde overhead zaken voor je zodat jij daar zelf geen omkijken naar hebt en je volledig kunt richten op je eigen werkzaamheden.

Kijk of het voor jou geschikt is

Als het je wel aanstaat als franchisenemer te werken maar niet zeker weet of dit wel geschikt is voor jou kun je het beste op voorhand informatie inwinnen. Dit doe je bij Kubus via een telefoontje of mailtje of je vult het contactformulier dat je vindt op hun website even in zodat zij met jou contact opnemen.